Exposities

Elk jaar hebben we één of twee exposities. Hiervoor houden we altijd een deel van het museum vrij. De exposities zijn heel wisselend; de ene keer is het schilderkunst, dan weer fotografie, soms ook over een maatschappelijk onderwerp, zoals de Stolpersteine. De exposities worden altijd feestelijk geopend, hetgeen een drukte van belang geeft in het museum.

Exposities die we de laatste jaren hadden:

2016 Mirjam van den Bogaard

In 2016 (tweede helft) hadden we een bijzondere foto-expositie van Mirjam van den Bogaard, met foto's gemaakt in de streek.

 

2017 Stolpersteine, oftewel: 'struikelstenen'

Stolpersteine, ook bekend als struikelstenen, is een project van de Duitse kunstenaar Günther Demnig. Het is een over geheel Europa verspreid monument voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme.

Demnig brengt deze gedenktekens aan in het trottoir voor de vroegere woonhuizen van mensen die door de nazi's verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn.

Deze expositie was om de in de 2e Wereldoorlog weggevoerde joden uit Woudrichem te gedenken; in 2017 zijn 7 Stolpersteine in Woudrichem gelegd door Günther Demnig zelf.

 

2017 Altena en Biesbosch in aquarellen 

Momenteel kunt u de expositie 'Biesbosch en Altena in aquarellen' van ons voormalig bestuurslid Richard Abbink zien. Richard heeft zijn schilderwerken steeds gedeeld op Facebook, zodat we (zijn volgers) konden zien hoe hij groeide in zijn werk. Uiteindelijk zijn het kunstwerken geworden die het waard waren in een expositie opgenomen te worden. De doeken zijn overigens ook te koop, inclusief luxe ansichtkaarten (per stuk of per set), waarbij alle winst gedoneerd wordt aan het KWF!

 

2018 Schilderijen van Aart Neven en Piet Schaap

Een schitterende expositie, tweedelig deze keer; we hebben kunst van de handen van Aart Neven en van Piet Schaap. De opkomst was enorm en aangenaam, de kunstwerken zeer bijzonder! 

 

2018 Expositie kindertekeningen Jet en Jan en Overgisteren

Op 23 september 2018 hadden we de opening van onze nieuwste expositie! Een heel bijzondere deze keer. De kinderen die op bezoek zijn geweest met de verschillende lesprogramma's zoals 'Jet en Jan' en 'Overgisteren' hebben mooie tekeningen gemaakt. 

Speciaal geopend door onze vestinggouvernante (in haar mooiste jurk) Beppie ten Böhmer. 

 

2019 Expositie Chris Roodbeen

Op 20 april 2019 hadden we de opening van de nieuwe expositie, met tekeningen van Chris Roodbeen. 

Hij is bekend van de vele rechtbanktekeningen die hij gemaakt heeft. Ook veel inwoners van Woerkum heeft hij geportretteerd.

 

2019 Expositie Kim Renders

De 2e expositie van 2019 was van schilderijen van Kim Renders. zie ook: http://kimrendersfineart.nl/