Het museum en het onderwijs

Het Cultuurhistorisch- en Visserijmuseum vindt de samenwerking met de (basis-)scholen zeer belangrijk. Onze jeugd is onze toekomst. Kinderen in onze streek mogen best wat leren over onze cultuur en onze geschiedenis, meer dan alleen wat tekst en plaatjes in wat bladzijden van een geschiedenisboek (of canon), maar ook voelen, ruiken, ervaren. 

Daarbij menen we dat, wanneer we ze vroeg genoeg kunnen enthousiasmeren voor het behoud van onze cultuur en geschiedenis, deze bron van informatie behouden blijft voor komende generaties. 

 

In samenwerking met Erfgoed Brabant nemen wij deel aan een drietal projecten waarbij de leerlingen naar het museum worden gehaald om op een creatieve manier leuke dingen te leren over vroeger.

 

Overgisteren voor groep 1/2 laat de kinderen de inhoud van een oude koffer van een museummedewerker ontdekken en ervaren. Jet en Jan is speciaal voor groep 5 en laat de leerlingen met een voorleesverhaal en museumbezoek 100 jaar teruggaan in de tijd en gaat over kleding, wonen, werk, school, voeding, vervoer en spel. Museumschatjes voor groep 5, 6, 7, 8 gaat over de waarde van de voorwerpen in ons museum. 

 

De links ziet u hierboven staan, onder het kopje Onderwijs.