Het Woerkums Visrecht herleeft voor de jeugd van 10+

Als aanvulling op het boek over het Visrecht, van Jos Bakker en het boek voor kinderen van Lizzy, heeft het Visserijmuseum een extra stap genomen door een lespakket te ontwikkelen voor groep 8 en brugklassers van het voortgezet onderwijs.

 

Dit pakket (met leskist) bestaat uit een digitale tijdlijn van Woerkum en Altena die loopt van 1362 tot 2062. Samen met deze tijdlijn komen 6 lessen, gaan de kinderen op diverse excursies en is het gezelschapsspel 'Poorters' bedacht waar per spel 6 kinderen kunnen spelen en diverse vragen en opdrachten krijgen die te maken hebben met onze historie.

 

Bijzonder zijn de pionnen, bijzondere beeldjes van een visserman en (zijn?) vrouw, van de hand van kunstenaar Jaap Hartman.

 

In september 2018 hadden we de officiële presentatie voor genodigden, in het museum. Kort daarop was de presentatie van het project in de Openbare Basisschool te Oudendijk.

 

Alle scholen in het Land van Altena mogen gebruik gaan maken van de twee leskisten die door het Visserijmuseum zijn gemaakt.

 

Wilt u het boek eens lenen en lezen?

U kunt het (als lid) reserveren bij Bibliotheek Altena!